Interview

Interview

Het kabinet mag dan steeds optimistischer worden over de economie, MKB-voorzitter Loek Hermans ziet daar in zijn achterban nog niets van terug. Integendeel: 60% van de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is uitermate somber gestemd over de economie. Geen wonder, stelt Hermans, met de voortdurende onduidelijkheid over ingrepen in de sociale zekerheid. Hij roept het kabinet, dat zich zo laat voorstaan op daadkracht, op tot precies dat: daadkracht. Ook zijn partij, de VVD, roept op tot daadkracht in het Liberaal Manifest dat vanochtend wordt gepresenteerd.

Over beide onderwerpen - de koers van zijn partij en het pessisisme van zijn achterban - praat Elles de Bruin met Loek Hermans.
---

Trammelant in Delft. In de Surinamestraat aldaar wordt binnenkort een opvangcentrum voor daklozen en verslaafden geopend. Die zijn daar heel blij mee; dit in tegenstelling tot de omwonenden en bedrijven terplekke. Het gemeentebestuur had vorige week in een raadscommissie tot deze lokatie besloten, maar gisteravond probeerden Leefbaar Delft, Stadsbelangen en het CDA de kwestie alsnog in de algemene gemeenteraadsvergadering op de agenda te krijgen. Daar was reden genoeg voor, vonden ze, want een commissielid en partijgenoot van de verantwoordelijk PvdA-wethouder sprak in het openbaar en op Radio West over een eventuele aanzuigende werking middels tramlijn 1, die allerlei dakloos volk uit Den Haag zou kunnen aantrekken.
De publieke tribune zit vol, met mensen uit de sjieke Indische buurt maar ook met bewoners uit het aanpalende Rijswijk. Want ook die vrezen de naar eigen schatting 100 tot 250 dakloze verslaafden in hun nabijheid. Maar de raadsvergadering begint slecht: de VVD en Christen Unie dienen een motie in om het agendapunt daklozenopvang van de agenda af te voeren. Een reportage van Gerrit Kalsbeek.
---

advertentie