Interview

Interview

"Er staat een tijd voor de deur waarin het ‘ik’ niet meer op prijs wordt gesteld, dan zal het ‘wij’ alles zijn wat nodig is om de samenleving gezond en op poten te houden."

Afgelopen maandag sprak danser, choreograaf en schrijver Rudi van Dantzig over de grenzen van de individuele vrijheid: want vrijheid is ‘een beetje moeilijk geworden’ nu we met zoveel mensen zijn en met zoveel verschillende achtergonden en culturen.
Rudi van Dantzig sprak in het provinciehuis van Haarlem, waar de wandtapijten hangen van kunstenaar Willem Arondéus; de man die de verzetsgroep aanvoerde die in 1943 een aanslag pleegde op het bevolkingsregister van Amsterdam en daarvoor met elf anderen geëxecuteerd werd in de duinen van Overveen. De lezing van afgelopen maandag is naar deze verzetsman genoemd en Van Dantzig heeft een biografie over deze kunstenaar geschreven.

** Rudi van Dantzig: Het leven van Willem Arondéus 1894 –1943. Uitgeverij De Arbeiderspers, Amsterdam, ISBN 90 295 1403 5.
---

Steeds meer mensen kopen via internet. En waar veel klanten zijn, doemen de oplichters vanzelf op. Om hier iets aan te doen, is de site www.internetoplichting.nl opgericht.
Verslaggever Sanne Knoester probeert via het web een aantal voetbalshirtjes op de kop te tikken, maar controleert via de oplichtingssite nog wel even de betrouwbaarheid van de verkoper.
---

Waar het nu om gaat is dat VPRO-interviewer Gerard Legebeke twee weken geleden een gesprek voerde met Nico Jan Wijsman, PvdA-gedeputeerde in de provincie Gelderland over topsalararissen die verdiend worden door o.a. de topman van NUON. Legebeke en Wijsman zetten toen een fles whisky in na de uitspraak van Wijsman dat hij dat aan ging pakken. En..... inmiddels heeft de topman van NUON in ieder geval een deel van zijn bonus teruggegeven, dus Wijsman heeft gewonnen.
---

advertentie