Interview

Interview

Het zijn spannende dagen voor Minister Hoogervorst. Maandag staan er opnieuw acties van huisartsen gepland tegen zijn plannen voor meer marktwerking in de zorg. Een dag later debatteert de Eerste Kamer over de basisverzekering, die hij zelf beschouwt als de kroon op zijn werk. 'Het is als een militaire operatie voorbereid, niets is aan het toeval overgelaten,' zei Hoogervorst vorige maand.

Maar lang niet alle senatoren in de Eerste Kamer zijn overtuigd. Belangrijk is of de CDA-fractie onder leiding van Hannie van Leeuwen voor de wet zal stemmen.
---

"De economische recessie waarin ons land zich bevindt, wordt door de plannen van het kabinet alleen maar groter. Bovendien leidt de opeenstapeling van hervormingen in de zorg en sociale zekerheid tot ‘voortdurende onzekerheid bij burgers’, die daardoor de hand te veel op de knip houden. De economische teruggang duurt nu al bijna vijf jaar en dat is sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer voorgekomen."

Deze harde noten kraakt de Raad van Economische Adviseurs in de Voorjaarsnota die ze deze week aanbood aan de Tweede Kamer. Heeft de Raad gelijk?
Een gesprek met SER-Kroonlid en CDA-econoom Ad Kolnaar en Stef Blok, Tweede Kamerlid voor de VVD.
---

Onlangs werd de Future Award weer georganiseerd. Een wedstrijd voor jongeren om plannen te ontwikkelen om hun eigen omgeving te verbeteren. De bedenkers van de tien beste plannen hebben vijdhonderd euro gekregen en worden door de nationale jeugdraad geholpen hun plan uit te voeren. Zo krijgt elke winnaar een coach.

Eén van die winnaars is VMBO-brugklasser Mick. Coach Harry staat hem bij om van zijn zogenaamde 'strafstickerproject' een succes te maken.
Een reportage van Teun van de Keuken.
---

advertentie