Interview

Interview

Het was me het weekje wel: Nog had premier Balkenende na de oorvijg van het ‘neen’ zijn zelfvertrouwen niet hervonden en standvastiger dan ooit de poot stijf gehouden in Brussel wat de Nederlandse afdracht aan Europa betreft, of thuis barstte het Kamerdebat over de hervorming van de WAO alweer los.

Regeringspartijen VVD enerzijds en CDA en D66 anderzijds lijnrecht tegenover elkaar. En nog hadden de drie fractievoorzitters woensdag niet een achterkamertje in Den Haag betrokken om de boel naar elkaar toe te praten, of de ontsnapte TBS-er werd gepakt met mogelijk een moord op zijn geweten. En dus moest iedereen weer voor de camera om het hoofd van CDA-minister Donner te eisen of daar op zijn minst dreigende taal over uit te slaan.
En dan moest ook de hervorming van de omroep nog geregeld worden deze week; en daarover staan D66 en de VVD weer recht tegenover het CDA.

Je zou je erover kunnen verbazen dat het kabinet er überhaupt nog zit.... Chris Kijne in gesprek met D66-fractieleider Boris Dittrich.
---

Staan wij aan de vooravond van het piepschuimen tijdperk?
Wonen in een huis van piepschuim. Dat klinkt als iets uit een sprookje, maar het is binnenkort realiteit. De eerste testwoning is inmiddels gerealiseerd in Volendam en na de bouwvak start de bouw van een bungalowpark in Bruinisse. Piepschuim, officieel EPS geheten, is het bouwmateriaal van de toekomst.

Een reportage vanuit Volendam waar de eerste woning getest wordt op o.a. regen, wind en zonlicht. Verslaggever Teun van de Keuken bekeek in Volendam een piepschuimhuis, samen met de bedenker van dit toekomsthuis: Ab Veerman.
---

Het was de afgelopen week gelukkig zo druk met andere dingen dat we helemaal niets meer over 'De Kloof' hebben gehoord. Maar helemaal weg was ie niet, want op zijn weblog schrijft PvdA-Tweede Kamerlid Klaas de Vries het volgende:

Even meedenken over de Kloof tussen politiek en burgers. Daar zien wij allereerst de kenniskloof. Vrijdagavond was Hans Hoogervorst bij NOVA-politiek: 'Waarom weet niemand wat er verandert door het nieuwe zorgstelsel’, vraagt Paul Witteman. ‘Omdat de media er niet veel over schrijven, want er is geen grote ruzie geweest’, antwoordt Hoogervorst . ‘Oh’. Zegt Witteman, ‘Hebben de media het weer gedaan.’

En dan schrijft de Vries weer: "Toch wel mooi die gevoeligheid van journalisten, die als door een wesp gestoken een feitelijke constatering vertalen in een verwijt aan de beroepsgroep." En even later: "Maar de media hebben inderdaad steeds minder de ambitie om over alles te berichten dat de politiek voor de mensen van belang acht."
Chris Kijne in gesprek met Klaas de Vries.
---

advertentie