Interview

Interview

Met de start van de nieuwe commerciele zender Talpa morgen, is er ook een nieuw fenomeen voor televisieproducenten geboren. In een openbare competitie wordt om de eer en een contract gestreden en dat lot ligt in de handen van de kijkers.
Hoe werkt het? Vanaf volgende week zendt Talpa vijf proefprogramma’s uit van vijf verschillende producenten, en de kijker beslist welk idee een serie wordt. De rest verdwijnt weer roemloos van het scherm.
Wat betekent deze nieuwe competitie voor de tv-producenten en wat betekent de komst van Talpa in het algemeen voor hen? En wat zullen de gevolgen zijn voor de programma’s die de kijker te zien krijgt?
Djoeke Veeninga praat hierover met drie producenten: Ruud van Breugel, directeur Palm Plus, Gert-Jan Hox, hoofd programmaontwikkeling René Stokvis producties en aan de telefoon praat mee Alain de Levita, directeur Nl Film.
---

In kringen van archeologen, planologen en landschapsarchitecten is het hotste onderwerp van het moment de Limes. Dat de Rijn in ons land de Noordelijke grens van het Romeinse rijk vormde,de Limes genaamd, was natuurlijk al een tijdje bekend. Maar sinds kort moet er ook wat met dit gegeven worden gedaan. De cultuurhistorische en archeologische waarde moet- zoals dat heet- tot uitdrukking worden gebracht in de Ruimtelijke ordening.
Wat is er nu al van de Limes te zien? En wat deden die Romeinen zoal aan de grens? Verslaggever Teun van de Keuken ging naar één van de mooiste grensplaatsen van Nederland, Valkenburg bij Leiden, en sprak daar met archeoloog Evert van Ginkel

advertentie