Interview

Interview

Een opengebroken weg, het kabaal van heipalen, houten plankiers en zandhopen die de achterliggende gevels aan het oog onttrekken. Volgens MKB Nederland hebben ondernemers steeds vaker te lijden onder openbare werken in een gemeente. Er zijn zelfs verscheidene ondernemingen failliet gegaan als gevolg van de werkzaamheden rondom het bedrijf.
Het is buitengewoon lastig voor ondernemers om de schade daarvan gecompenseerd te krijgen. De werkgeversorganisatie voor het midden en kleinbedrijf (MKB) eist nu dat de gemeenten een fonds in het leven roepen en dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) haar verantwoordelijkheid neemt als centraal aanspreekpunt. Volgende week vindt op het hoogste niveau overleg plaats tussen MKB Nederland en de Verenigde Nederlandse Gemeenten.
In De Ochtenden alvast een debat.
---

Oud-profvoetballer Dean Gorré spreekt vijftig leerlingen van het LMC toe. Het LMC is een scholengemeenschap in Rotterdam met 8500 leerlingen, variërend van VMBO- tot en met VWO-niveau.
Iedereen is gekleed in voetbaltenue en draagt voetbalschoenen met noppen. Zestien leerlingen van tussen de 14 en 15 jaar zullen geselecteerd worden voor een voetbaluitwisseling in Suriname.
Verslaggever Irene Houthuijs is aanwezig bij de selectietraining
---

De echte naam van de orkaan in het zuiden van de Verenigde Staten is niet Katrina, maar Broeikas zo schreef een Amerikaanse commentator gisteren.
Door de opwarming van de aarde neemt de hevigheid van dit soort stormen en de frequentie toe zo wordt gezegd. Maar andere, politici maar ook wetenschappers, ontkennen ieder verband. Lucas Reijnders, hoogleraar milieukunde aan de Universiteit van Amsterdam, is de opwarming van de aarde de oorzaak van dit soort heftige stormen?

advertentie