Interview

Interview

De bundel Vrijheid als ideaal wordt een nieuwe koers voor GroenLinks bepleit door onder anderen fractieleider Femke Halsema en de directeur van het wetenschappelijk bureau, Bart Snels. Vooral op het terrein van de sociale zekerheid slaat GroenLinks een andere richting in. 'De huidige verzorgingsstaat kweekt inactiviteit en afhankelijkheid door de traditionele nadruk op inkomenssteun', schrijft Halsema. Snels stelt in dezelfde bundel dat GroenLinks voorstander is van een creatieve omgang met het fenomeen marktwerking.
Betekent deze koerswijziging, door GroenLinks betiteld als 'vrijzinnig links', een toenadering tot of juist een verdere verwijdering van de PvdA?
Een debat tussen Bart Snels en zijn PvdA-collega Paul Kalma (directeur van het wetenschappelijk bureau van de PvdA).

***

Jongeren tussen de 16 en 23 jaar krijgen sinds 1 januari 2004 niet langer automatisch een uitkering als zij zich melden bij de Sociale Dienst.
In Amsterdam moeten ze naar een ‘Jongerenloket’. Daar wordt gekeken of er een baan voor ze is of een opleiding. Soms worden de werkloze jongeren naar een ‘Jongerenwerkplaats’ doorverwezen.
Negen meiden zijn begin oktober begonnen aan hun stage op de Jongerenwerkplaats U2 (spreek uit: You Two) in Amsterdam West. Ze worden begeleid door Esther van der Meulen van ‘Octra en Partners’.
Verslaggever Irene Houthuijs volgt deze meiden het komende half jaar. Vandaag aflevering 1.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Jongerenwerkplaats U2- Deel 1

vanaf 00:19:51

In deel 1 worden de 6 meiden voorgesteld.

advertentie