Interview

Interview

Interview met de Vlaamse schrijver Tom Lanoye over 'het versleten continent' Europa. In zijn toneelstuk Fort Europa filosoferen anonieme Europeanen over de vraag wat zij het meest zouden missen indien het continent wordt opgeheven. Volgens Lanoye worden oude Europese waarden als gelijkheid, broederschap en democratie in deze tijd in rap tempo ingewisseld voor nationalisme, decadentie en onverschilligheid.
---

Hoe moet het wetenschappelijk onderwijs er in de toekomst uit zien? Daarover debatteren de 30 beste studenten van 11 Europeese universiteiten tijdens de 'Eurotop for top students' aan de universiteit van Maastricht die woensdag weerd geopend. Verslaggever Job Jan Altena was er bij.
---

Dit jaar wordt voor het eerst geexperimenteerd met een zogenaamde zorgveiling in de kraamzorg. Vrouwen die in verwachting zijn en kraamzorg nodig hebben worden via het internet op een veiling geplaatst. Kraamcentra worden gedurende een bepaalde periode in de gelegenheid gesteld te bieden op kraamzorg aan een vrouw in verwachting in een bepaald postcodegebied. Twee grote verzekeraars, Menzis en Achmea, voeren deze proef uit.
---

advertentie