Interview

Interview

Interview met Lodewijk Asscher, fractie-voorzitter van de PvdA in Amsterdam en volgens velen de coming man aan de linkerzijde. Hij maakte een bliksemcarriere. Pas drie jaar zit hij in de politiek, en bij de komende gemeenteraadsverkiezingen voert hij dus de Amsterdamse PvdA aan. En als die partij wederom aan de macht komt, wordt Asscher hoogstwaarschijnlijk wethouder, op zijn 31-ste. Asscher, jurist en wetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam, wil van Amsterdam een sociaal New York maken, vrij en solidair. Zijn idealen en plannen voor de stad ontvouwde hij deze week bij de algemene beschouwingen.
---

Vandaag, precies over een week, op 25 november, viert Suriname dat het dertig jaar geleden onafhankelijk werd. De eerste president van de Republiek van Suriname is Johan Ferrier. Hij werd president, nadat hij in de koloniale periode gouveneur was geweest.
Voor menig Surinamer is Johan Ferrier de Vader des vaderland: de belichaming van het Zoete Suriname. Hij is inmiddels 95 jaar, en hij is hier, samen met zijn dochter, Kathleen Ferrier, die indertijd de onafhankelijkheid als vijftien jarig meisje meemaakte. Zij is nu tweede kamerlid voor het CDA.

advertentie