Interview

Interview

Jongeren die als martelaar willen sterven en politici die zwaarbewaakt worden omdat ze de islam bekritiseren. De politiek vindt dat moslims zich vaker zouden moeten uitspreken tegen geweld en bedreigingen. Die roep is niet aan dovemansoren gericht: een aantal islamitische organisaties en moskeeën zoals de Haagse As Soennah-moskee, nemen steeds vaker een prominente plek in tijdens debatten rondom islam en de maatschappij en het voorkomen van radicalisering.
Hoe doen zij dat en welke rol kunnen zij spelen in een maatschappij die vergaand seculier is? En wat drijft jongeren ertoe zichzelf te willen opofferen? Een gesprek met Jamal Abu Ismaïl. De heer Abu Ismaïl is tolk van de bekende imam Sjeik Fawwaz, van de Haagse As Soennah-moskee.
---

Een dansgezelschap met veel publiek en lovende recensies, Raz uit Tilburg, heeft deze week de laatste voorstelling gespeeld. Vorig jaar besloot de Raad voor Cultuur dat de subsidie voor Raz wordt stopgezet. Terwijl het gezelschap van choreograaf Hans Tuerlings de ene na de andere dansprijs won en volgens kenners vernieuwend is, moet het nu dus verdwijnen.
Verslaggever Guido Spring ging naar de laatste voorstelling in Den Bosch en sprak onder meer dansrecensente Eva van Schaick en Raz-medewerkster Heleen Volman.
---

BOEKEN MET SJOERD DE JONG

Karen Armstrong: De grote transformatie
Uitgeverij: Bezige Bij, ISBN 90 234 1905 7
 
Squire & Spivey: Panorama van de klassieke wereld
Uitgeverij: Athenaeum-Polak & Van Gennep, ISBN 90 5544 586 x
 
Theodore Dalrymple: Beschaving, of wat ervan over is
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam, ISBN 90 468 0004-0

advertentie