Het Interview

Het Interview

Interview met Peter van Lieshout van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Volgens de WRR moet de verzorgingsstaat heroverwogen worden, onder meer om een dreigend generatieconflict tussen jongeren en ouderen te voorkomen. De politieke hoofdstroom richt zich in zijn optiek vooralsnog te sterk op bescherming van degenen die het al goed hebben.
---

Polemoloog Leon Wecke neemt traditiegetrouw de kandidaten voor de Nobelprijs voor de Vrede door. Om 11 elf wordt de nieuwe Nobelprijswinnaar bekend gemaakt.
---

Dit weekend vindt in Antwerpen het boekenfestival Het andere Boek plaats. Een van de hoofdgasten is de auteur Norman Finkelstein van het omstreden boek 'The Holocaust Industry'. Een andere gast is de Iraans-Nederlandse schrijver David Danish. Zijn debuut 'Een goede dag om te sterven' kwam deze maand bij uitgeverij De Geus uit. Een interview met de schrijver die journalist was onder Khomeini en in de jaren tachtig in de Iran-Irak oorlog aan het front vocht. Aansluitend een gesprek met Mirjam Michielsen, organisator van de manifestatie.

advertentie