De Ochtenden aan Tafel

De Ochtenden aan Tafel

Te gast is Ben Knapen. Hij is sinds kort bijzonder hoogleraar Kwaliteit en Ethiek van de Media in Nijmegen en raadslid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Over zijn correspondentschap in Indonesië schreef hij het boek "Langs de straten van Jakarta", dat net is verschenen. Een gesprek over Indonesië, de aanbevelingen van de WRR aan de regering, en de wijze waarop de media over de zaak-Holloway berichten.

'Nederland zit muur- en muurvast'. 'Het land moet weer op gang komen'. Dit schrijven de jonge drijvende krachten achter de nieuwe denktank Prospect. Gesprek met oprichter Joop Hazenberg.

Raymond Bernardus (ICCO) is net terug uit Afghanistan, waar hij rondreisde en met hulporganisaties sprak over de vraag hoe ze hun veiligheid kunnen verbeteren als de Taliban sterker mochten worden.

En aandacht voor de Iraanse kunstenares Sooreh Hera. Haar omstreden foto's van Iraanse homo's worden, ondanks eerdere toezeggingen, ook niet in Museum Gouda geëxposeerd. Gouda is volgens de museumdirecteur 'onvoldoende voorbereid' op het tonen van haar werk.

advertentie