De Ochtenden aan Tafel

De Ochtenden aan Tafel

Schrijfster Felicita Vos is te gast. In haar boek "Blauwe haren, zwarte ogen" portretteert ze de cultuur van Roma en Sinti. Ze beschrijft haar persoonlijke levensgeschiedenis en ook de verhalen van een groot aantal mensen met een Roma- en Sinti-achtergrond in Nederland en andere delen van Europa, onder wie zakenvrouw Silvia Toth, Tata Mirando en Ljiljana Buttler-Petrovic.

Ook socioloog Frits Spangenberg, directeur van onderzoeksbureau Motivaction, is te gast. Wat trekt een grote groep mensen zo aan in Rita Verdonk en "Trots op Nederland", en hoe appelleert de politica met haar team aan die gevoelens?

FNV-Bondgenoten heeft diverse ministers een brandbrief geschreven over gegaste containers, naar aanleiding van het bericht dat 15 havenarbeiders onwel zijn geworden tijdens hun werk bij tankcontainers. De controle op containers, die volgespoten zouden worden met bestrijdingsmiddelen, zou tekort schieten. Een gesprek met FNV-bestuurder Jan Heilig.

Vandaag is het veertig jaar geleden dat burgerrechtenactivist en dominee Martin Luther King in Memphis, Tennessee werd vermoord. Al snel werd de kleine crimineel James Earl Ray opgepakt en hij bekende.
Toch werd de moord vanaf het begin met vele vraagtekens omkleed. Advocaat William Pepper maakte er zijn levenswerk van om de waarheid boven tafel te krijgen. Op dit moment reist hij door Amerika om zijn nieuwste boek over de zaak “An Act of State; the execution of Martin Luther King” onder de aandacht te brengen.
In 1995 maakte Jacqueline Maris – na de verschijning van Pepper's eerste boek ‘Orders to Kill’ – een reportage met hem. En ze interviewde de vermeende dader James Earl Ray, die toen al 26 jaar gevangen zat.

Het boek “An Act of State: the execution of Martin Luther King” van William F. Pepper verscheen bij Verso en is via internet te bestellen.

advertentie