De Ochtenden aan Tafel

De Ochtenden aan Tafel

Na het weekend komt de commissie Bakker met een lijst van aanbevelingen om meer mensen aan het werk te krijgen. Een daarvan is de versoepeling van het ontslagrecht. Van journalist Henk Vlaming is zojuist "Het Ontslagcircus" verschenen, een boek met daarin alles wat je moet weten als je eruit vliegt. Hij vindt het ontslagrecht nu al soepel genoeg.

Wie verdient er aan het Europees Kampioenschap Voetbal en hoe groot zijn de bedragen die er in omgaan? Wat betekent het financieel als Oranje vanavond wint? Sporteconoom Pieter Verhoogt van Sport2be is te gast.

Gisteren verscheen het boek “Chinese Tekens” van Jan van der Putten, directeur van Eyes on China.
Een boek over het spanningsveld tussen de razendsnelle veranderingen in China en over wat hetzelfde is gebleven. Kortom over de Chinezen zelf. Over hun gevoel voor humor. En hoe ze omgaan met gezichtsverlies en seksualiteit. Maar ook over het eenkindbeleid en de vaak wrede omgang met dieren. Zoals Confucius al zei : “ t Lekkerste voedsel bestaat uit vogels die nog vliegen, vissen die nog zwemmen, dieren die nog rennen. Uit dieren die dus nog leven”.