Villa VPRO

o.a. Eurobureau, Einde van de oorlog op drugs?

Villa VPRO

o.a. Eurobureau, Einde van de oorlog op drugs?

De VS gaat het heel anders aanpakken met hun drugsbestrijding. Jan Loorbach neemt afscheid bij ons als voorzitter van de Nederlandse Orde van Advocaten. In Klinkende Munt praten we met onze paneldeskundigen over het laatste financiele-en economische nieuws. Verdere een nieuwe aflevring van Metropolis Radio en 1-minuut.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Einde van de oorlog tegen drugs?

vanaf 00:02:59

In Guatemala bespreken de leden van de Organisata van Amerikaanse Staten vandaag het voorstel om te stoppen met het repressieve drugsbeleid. Aan de telefoon is Martin Jelsma, coordinator Drugs en Democratie bij het Transnational Institute.

Metropolis Radio: Franse opvoedingsregime

vanaf 00:09:35

Hele boekenkasten vol zijn er over geschreven: Opvoeden! Hoe doe je dat? Kun je dat leren? Hoe stel je als ouder grenzen? Deze week gaan onze Metropolis-correspondenten op zoek naar het geheim van een goede opvoeding. Vandaag een bijdrage Karen Meirik. 

Afscheid Deken Jan Loorbach Orde van Advocaten

vanaf 00:16:44

Advocaten moeten voor cliënten opkomen , maar ze zijn zelf ook vaak  onderwerp van discussie.  En afgelopen 3 jaar was Jan Loorbach een warme pleitbezorger voor zijn beroepsgroep. Als voorzitter van de Nederlandse Orde van Advocaten moest hij vaak ten strijde trekken om het aanzien van zijn professie te waarborgen. En niet zelden tegen eigen collega’s!

Eurobureau

vanaf 00:36:53

Economisch panel Klinkende Munt

vanaf 00:41:50

Hans de Geus, financieel journalist bij RTL en Joop Schippers, arbeidseconoom verbonden aan de Universiteit Utrecht zijn te gast. Economen, wat heb je er aan? Afgelopen weekend maakte FTM-journalist Jesse Frederik korte metten met economen. Ze hebben het bijna nooit goed met hun voorspellingen. Maarten Schinkel pleitte in NRC voor een denkexperiment met vier procent inflatie. Is dit een goed idee? En, dit kabinet bezuinigt waardevolle instituten als het NIDI en het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis onomkeerbaar weg. Verstandig?   -hilarische column in De Volkskrant: nieuwe bezuinigingen in de wetenschap bij het Demografieinstituut NIDI in en Haag (alsof vergrijzing niet een van onze grootste vraagstukken is) en in Nijmegen bij het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis. Als je de daar aanwezige kennis afbreekt, is de kans groot dat deze voorgoed verloren gaat. Kortom, hoe gaan wij eigenlijk om met onze investeringen in kennis en cultuur? Dit kabinet kan in ieder geval blijven claimen dat het het beste kabinet is sinds…..