Villa VPRO

o.a. de Steigerberg, De vrolijke Wetenschap, Zeepbel-vastgoed op knappen

Villa VPRO

o.a. de Steigerberg, De vrolijke Wetenschap, Zeepbel-vastgoed op knappen

Komt er eindelijk een einde aan de vastgoed-zeepbel? Als het aan PvdA-kamerlid Albert de Vries wel. het medicijn is heel simpel volgens hem. Namelijk bestaande wetgeving toepassen. Hoe en wat dat precies betekent horen we van hem in de Villa. Verder veel aandacht voor de massale Turkse protesten en Syrie in ons buitenlandpanel? En Marcel van Dam komt langs om over zijn nieuwste boek De Steigerberg te praten.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Zeepbel-vastgoed op knappen

vanaf 00:02:19

Een op de vijf kantoorpanden staan inmiddels leeg en de eigenaren moeten maar eens gedwongen worden af te waarderen. Dat vindt PvdA-Tweedekamerlid Albert de Vries. Hij gaat vanmiddag de Minister van Instractuur vragen om de huidige wetgeving beter toe te passen.

Metropolis Radio: Verwende Italiaanse bambinos

vanaf 00:08:24

Boekenkasten vol zijn er over geschreven: Opvoeden! Hoe doe je dat? Kun je dat leren? Hoe stel je als ouder grenzen? Deze week gaan onze Metropolis-correspondenten op zoek naar het geheim van een goede opvoeding. Met vandaag een bijdrage uit Italie van Angelo van Schaik.

De Steigerberg

vanaf 00:14:20

In 2000 koopt Marcel van Dam een wat verwaarloosd landgoed van 13 hectare vlakbij het Veluwse plaatsje Hulshorst. Hij schrijft erover in zijn recent verschenen boek ‘ De Steigerberg’.  Hoe het opknappen van een landgoed tot nieuwe inzichten kan leiden.  

De Vrolijke Wetenschap

vanaf 00:37:33

Een robot sturen met je gedachten? Met een beetje oefening kan het, laten Amerikaanse onderzoekers vandaag zien in het Journal of Neural Engineerin. Onze wetenschapsredactrice Frederique Melman komt ons over dit onderzoek bijpraten. Bekijk hier alvast het filmpje. 

Buitenlandpanel

vanaf 00:41:10

Is er sprake van een Turkse lente? De afgelopen dagen verenigden zich traditionele politieke vijanden en mensen die niks met politiek hebben in Turkije hun protest tegen de Turkse premier. Ex-Europarlementarier Joost Lagendijk(GL) woont en werkt in Istanbul en is vandaag bij ons te horen.Lilly Spangers(Turkije Instituut) reageert in de studio op de recente ontwikkelingen in het land. En hoe zit het met de Russiche steun aan Assad? Zonder de Russen lijkt een vrede in Syrie onmogelijk. Hubert Smeets (NRC) is oud-Rusland-correspondent en praat ons bij over de laatste ontwikkelingen.