geen titel

geen titel

Carolijn Visser wint Bob den Uyl prijs
Voor de tiende keer wordt de VPRO Bob den Uyl Prijs uitgereikt, dit jaar aan Carolijn Visser. Deze prijs is bestemd voor het beste Nederlandstalige journalistieke reisboek uit het afgelopen jaar. Afgelopen weken kon u in onze uitzendingen steeds twee portretjes horen  van de genomineerde schrijvers en hun boeken. Redacteur Sophie van Leeuwen is bij de uitreiking in Amsterdam.
De Fransen zijn Hollande zat
Hij is één jaar president, maar kritiek neemt alsmaar toe op de Franse president. Hoe gaat François Hollande zijn presidentschap redden en Frankrijk hervormen? Correspondent Frank Renout ging op reportage naar Calais, waar de werkloosheid blijft stijgen. Aansluitend praten we met PvdA’ers Thijs Berman en Rene Cuperus. Welk advies zouden zij hun sociaaldemocratische collega geven?
Mali radicaliseert
Sinds de coup dit voorjaar in Bamako wordt Noord-Mali door rebellen en leden van Al Qaida geregeerd. Het is een complex gebied waar verschillende gewapende groepen de dienst uit maken. De Fransen grepen er in januari in om een eind te maken aan het geweld. Een gesprek met Cokky van ’t Leven, van ICCO Kerk in Actie en Afrika-kenner en journalist Gerbert van der Aa. Hoe staat het er voor in het land? En kan het geweld over slaan naar de regio?

Dit fragment is onderdeel van

Bureau Buitenland

Voor de tiende keer wordt de VPRO Bob den Uyl Prijs uitgereikt. Deze prijs is bestemd voor het beste Nederlandstalige journalistieke reisboek uit het afgelopen jaar. Redacteur Sophie van Leeuwen is bij de uitreiking in Amsterdam. Sinds de coup dit voorjaar in Bamako wordt Noord-Mali door rebellen en leden van Al Qaida geregeerd. Een gesprek met Cokky van t Leven, van ICCO Kerk in Actie, en Afrika-kenner en journalist Gerbert van der Aa. Hoe staat het er voor in het land? En: hij is een jaar aan de macht, maar de kritiek neemt alsmaar toe op de Franse president. Hoe gaat Francois Hollande zijn presidentschap redden? Correspondent Frank Renout ging op reportage naar Calais, waar de werkloosheid blijft stijgen. Aansluitend praten we met PvdAers Thijs Berman en Rene Cuperus. Welk advies zouden zij hun sociaaldemocratische collega geven?

advertentie