Bureau Buitenland

o.a. Gesprek Tanja Nijmeijer over onderhandelingen FARC

Bureau Buitenland

o.a. Gesprek Tanja Nijmeijer over onderhandelingen FARC

Een exclusief gesprek met Tanja Nijmeijer die namens guerrillabeweging FARC deelneemt aan de vredesbesprekingen met de Colombiaanse regering. Latijns-Amerika-correspondent Edwin Koopman bespreekt aansluitend de laatste ontwikkelingen. Wat is er nog over van de Groene Beweging in Iran? Komende week gaan de Iraniers naar de stembus: Pejman Salim en Sahand Sahebdivani over de stand van zaken. Ook bellen we met correspondent Carolien Omidi in Iran over het laatste televisiedebat. Een reportage van Sophie van Leeuwen over het werk van de Iraanse radiozender Radio Zamaneh in Amsterdam. En in de rubriek Bellen met de Wereld: hoe een ambitieus stadsvernieuwingsproject in Skopje opeens stil kwam te liggen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

geen titel

vanaf 00:02:58

geen titel

vanaf 00:04:06

Volgens de Franse president Hollande is de economischecrisis in Europa over, dat zei hij tijdens een zakenreis naar Japan. Is dat echt zo? We vragen het aan Ewald Engelen, econoom aan de Universiteit van Amsterdam en Thijs Berman, PvdA-Europarlementarier.

geen titel

vanaf 00:11:08

Standbeelden, fonteinen, overheidspanden en gevels. Skopje, de hoofdstad van Macedonië, is al drie jaar in de ban van het historisch stadsvernieuwingsproject Skopje 2014. Kosten: meer dan 200 miljoen euro. Er is vanaf de start al veel weerstand tegen de complete make-over van de stad. Veel mensen vinden het geldverspilling. Vorige maand werd de bouw opeens stilgelegd door de nieuwe burgemeester Andrej Zernovski. Correspondent Mitra Nazar sprak met hem, een fel tegenstander van het project.

Tanja Nijmeijer

vanaf 00:15:49

De Colombiaanse regering en guerrillabeweging FARC zitten komende week opnieuw om de tafel om de politieke participatie te bespreken als onderdeel van de vredesonderhandelingen. In Bureau Buitenland een interview met de Nederlandse Tanja Nijmeijer, die namens de FARC deelneemt aan de besprekingen in Cuba. In de studio Latijns-Amerika-correspondent Edwin Koopman over de laatste ontwikkelingen.

geen titel

vanaf 00:15:50

De Colombiaande regering en guerrillabeweging FARC zitten komende week opnieuw aan tafel om de politieke participatie te bespreken als deel van de vredesonderhandelingen. In Bureau Buitenland een interview met de Nederlandse Tanja Nijmeijer, die namens de FARC deelneemt aan de besprekingen in Cuba. In de studio Latijns-Amerika-correspondent Edwin Koopman over de laatste ontwikkelingen.

geen titel

vanaf 00:27:59

Komende week gaan de Iraniërs naar de stembus. De laatste keer, vier jaar geleden, ontstonden er massabetogingen toen president Mahmoud Ahmadinejad de winst opeisten. De groene revolutie, die bekendheid kreeg juist door social media, is nu nergens meer te zien en te horen. Heeft de oppositie, die zo goed als uitgeschakeld al lijkt, op die manier nog enige invloed? We praten erover met twee Iraniers: Pejman Salim van Iranian Progressive Youth en Sahand Sahebdivani: blogger en muzikant. Ook bellen we met correspondent Carolien Omidi in Iran over het laatste debat tussen de presidentskandidaten en met Beri Shalmashi vanuit Noord-Irak.

geen titel

vanaf 00:45:52

Vier jaar geleden werd hoopten jonge Iraniërs op vrijheid. Maar hun groene beweging werd hard neergeslagen. Wat is er nog over van de Groene Beweging? En welke rol kunnen de media bij de komende verkiezingen spelen? Een reportage over de Iraanse radiozender in Nederland Radio Zamaneh door redacteur Sophie van Leeuwen. Aansluitend praten Pejman Salim en Sahand Sahebdivani er over door in de studio.

advertentie