Economisch panel Klinkende Munt

Economisch panel Klinkende Munt

Hans de Geus, financieel journalist bij RTL en Joop Schippers, arbeidseconoom verbonden aan de Universiteit Utrecht zijn te gast. Economen, wat heb je er aan? Afgelopen weekend maakte FTM-journalist Jesse Frederik korte metten met economen. Ze hebben het bijna nooit goed met hun voorspellingen. Maarten Schinkel pleitte in NRC voor een denkexperiment met vier procent inflatie. Is dit een goed idee? En, dit kabinet bezuinigt waardevolle instituten als het NIDI en het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis onomkeerbaar weg. Verstandig?
 
-hilarische column in De Volkskrant: nieuwe bezuinigingen in de wetenschap bij het Demografieinstituut NIDI in en Haag (alsof vergrijzing niet een van onze grootste vraagstukken is) en in Nijmegen bij het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis. Als je de daar aanwezige kennis afbreekt, is de kans groot dat deze voorgoed verloren gaat. Kortom, hoe gaan wij eigenlijk om met onze investeringen in kennis en cultuur?
Dit kabinet kan in ieder geval blijven claimen dat het het beste kabinet is sinds…..

Dit fragment is onderdeel van

Villa VPRO

De VS gaat het heel anders aanpakken met hun drugsbestrijding. Jan Loorbach neemt afscheid bij ons als voorzitter van de Nederlandse Orde van Advocaten. In Klinkende Munt praten we met onze paneldeskundigen over het laatste financiele-en economische nieuws. Verdere een nieuwe aflevring van Metropolis Radio en 1-minuut.

advertentie