OVT

o.a. Jan van Leiden, de rugbybal

OVT

o.a. Jan van Leiden, de rugbybal

Profeten, zieners en genezers: Jan van Leiden (1509-1536); De rugbybal; Het Spoor terug: De nieuwe mens, dl. 2

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Eerste naaktstrand

vanaf 00:05:24

40 jaar geleden in 1973 kreeg Nederland het eerste officiële naaktstrand in Callantsoog. Een gesprek met Maaike Brugmans van de Naturisten Federatie Nederland NFN.

Jan van Leiden (1509-1536)

vanaf 00:13:41

‘Van Lidwina tot Jomanda’. Een 8 delige zomerserie over profeten, zieners en genezers. Deel 2: Jan van Leiden (1509-1536), een rondtrekkende Nederlandse prediker van de wederdopers Met historicus Luc Panhuysen, hoogleraar Geschiedenis van het Doperdom Piet Visser en mediëvist Peter-Jan Margry. Samenstelling: Michal Citroen en Jos Palm

Geschiedenis van de rugbybal

vanaf 01:05:07

Geschiedenis van een sportattribuut. Afl. 1: de rugbybal

Russische aarde, Hollandse dromen: De nieuwe mens (2)

vanaf 01:14:49

‘Russische aarde, Hollandse dromen. Rusland door Nederlandse ogen’. In dit Rusland jaar, driehonderd jaar na het begin van de diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Rusland, een 8 delige zomerserie van Hans Olink over Nederlanders in tsaristisch Rusland en de Sovjet-Unie. Geselecteerd uit zijn vele gemaakte documentaires over de Russische geschiedenis van de afgelopen eeuw. Deel 2: De nieuwe mens (2) De Nederlanders in Petrograd ondervonden de gevolgen van de revolutie van 1917 aan den lijve. Zij beschouwden het bolsjewisme als de hel op aarde en keerden vrijwel allemaal terug naar Nederland. Maar er bestond vooral in intellectuele kringen in Nederland ook sympathie voor de jonge Sovjet-staat. (m.m.v. Marnix Koolhaas)

advertentie