De avonden

De avonden

EERSTE UUR
'Gesproken uitzicht'
Het gesproken uitzicht van Bert Luppes, acteur in Heesselt.

Post uit Meudon, nabij Parijs. De dichteres en vertaalster Anneke Brassinga belt een verhaal door.

Een gesprek met Jabik Veenbaas en Willem Visser, zij vertaalden een van de hoogtepunten uit de filosofie: Kritiek van de zuivere rede, van Immanuel Kant (uitgeverij Boom) Wat weten wij, wat kunnen wij weten?

'Een nieuwe Matthäus-Passion'
Jan Rot hertaalt het meesterwerk van Bach.
Een kruistocht in 24 delen, afl. 23.

TWEEDE UUR
'De Werkplek'
Tot half mei brengt het Stedelijk Museum voor Aktuele Kunst in Gent een thematisch geordende tentoonstelling van het werk van beeldend kunstenaar Marijke van Warmerdam (1959). Onder de titel 'Prospect' (een blik vooruit) zijn daar foto's en filmloops te zien in twee compartimenten, verbonden door een speciaal ontworpen houten brug.
Marijke van Warmerdam nam in '95 deel aan de Biennale in Venetië en in '97 aan de Documenta in Kassel. Na Gent verhuist de Tentoonstelling naar Oslo en dan naar Marseille.
Afgelopen zaterdag reden we naar Gent, maar bij aankomst in het SMAK blijkt dat de projectoren niet werken, er is iets gebeurd.

'Philips' Holland Indië Archief'
Wat bewaard bleef van de radio-omroep PHOHI, die tussen 1927 en 1940 uitzond naar Nederlands-Indië. Geselecteerd door Marijke Res van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Afl. 83. 10 reportages uit eind '39, begin '40. Militaire oefeningen op de legerplaats Oldebroek (2).

advertentie