De avonden

De avonden

EERSTE UUR
'Gesproken Uitzicht'
Het uitzicht van Jaap van Luin, gepensioneerd psychiater in Haarlem.

Post uit Wenen.
De schrijver en wetenschapper Ralph Aernout belt een verhaal door.

Een gesprek met Inez Hollander, schrijfster van 'Ontwaken uit de Amerikaanse droom'.
De Amerikaanse droom van haar en haar man veranderde in een nachtmerrie toen hij z'n baan verloor bij het uiteenspatten van de dot.com zeepbel. Hoe overleef je met 8000 dollar aan vaste lasten?

TWEEDE UUR
'Een nieuwe Matthäus Passion'.
Jan Rot met de slotaflevering van zijn hertaling van Bachs meesterwerk.

De werkplek.
Fran van der Hoeven werd geboren in Alkmaar en bezocht in Amsterdam de Kunstacademie waar hij fotografie studeerde. Sinds 1976 is hij beroepsfotograaf. Hij maakte politiek geëngageerd werk en fotografeerde ook veel popmusici. De laatste tijd is hij oa. huisfotograaf van theatergroep 'Het Barre Land'.
Onder de titel 'Rock around the camera' stelde hij een boek en een tentoonstelling samen over 40 jaar muzikantenfotografie in Nederland. Dit jaar was hij samensteller van een tentoonstelling in het Rotterdams fotomuseum over de legendarische Nederlandse fotograaf en paparazzo Bob van Dam (1928-2002) en maakte daarbij het boek 'De Wereld volgens Bob van Dam', uitgegeven bij 'De Verbeelding'.
Op zijn werkplek in Amsterdam-Zuid praten we over zulke dingen als de verschillen tussen een foto en een schilderij en zijn voorkeur voor zwart-wit fotografie en zijn binding met het werken op straat, zijn oer-werkplek.

Philips' Holland Indië Archief.
Het hoorspel 'Een handelsreiziger vertelt' met Rolien Numan en Elias van Praag.

advertentie