De avonden

De avonden

EERSTE UUR
'Gesproken uitzicht'
Het uitzicht van Louk Tilanus, kunsthistoricus in Leiden.

Arnon Grunberg vanuit New York

Een ontmoeting in Parijs met de Nederlandse schrijver David Sandes die bij een Franse en een Nederlandse uitgeverij debuteerde met 'Sergei Bubka's wondermethode'. Een boek over een pianist die in Parijs carriere probeert te maken. Sandes geeft les aan een conservatorium.

TWEEDE UUR
'Kinderlijk en geestdodend', dat was jarenlang het oordeel van ernstige pedagogen over de strip. Maar de laatste jaren hoor je nog weinig wetenschappelijk geklaag over de boeken vol plaatjes. Sterker nog, de serieuze tijdschriften en kranten lijken de strip definitief in haar armen gesloten te hebben. Tijd dus voor een gesprek met een aantal Nederlandse vertegenwoordigers. Hoe wordt er eigenlijk tegen het beroep van tekenaar aangekeken? Chris Bajema praat in de studio met de 17-jarige Agnes van Belle, de dertiger Margreet de Heer en de jonge vijftiger Albo Helm.
Daarnaast bezocht Chris de veertiger Erik de Graaf die vorig jaar debuteerde met twee stripboeken vol jeugdherinneringen: 'Verbleekte Herinneringen' en 'Gekleurd Geheugen'.

'Steen voor steen'.
LICHT in gebouwen. Waarom is het binnen- en buitenlicht vaak zo slecht in kantoren? En waarom zitten ramen eigenlijk waar ze zitten? Tientallen architecten en ontwerpers kwamen vorige week dinsdag bijeen in de Rotterdamse Van Nellefabriek om daarover te praten. Organisator was de stichting Booosting, die probeert 'vernieuwing en verbetering in de bouw te versnellen'. En er moet nog een hoop gebeuren, want veel architecten weten eigenlijk niet hoe ze met licht moeten omgaan.

'Muzikale Verhalen'
Over meisjes van zestien en jonger die zingen met een stem van vrouwen die een half leven achter de rug hebben.

advertentie