De avonden

De avonden

EERSTE UUR

'Gesproken Uitzicht'
Het uitzicht van Erik Hagoort, kunstcriticus in Amsterdam.

Een kort verhaal van Arnon Grunberg vanuit Dusseldorf.

Wim Brands praat met Christine Otten over 'De laatste dichters', een roman over The Last Poets, de godfathers van de hiphop, waarin ze de interviews die ze met hen had verwerkt heeft.

TWEEDE UUR

'Steen voor steen'
Ditmaal over Zonnestraal, het voormalig sanatorium bij Hilversum, gelegen in bos en hei. Zonnestraal is een ijkpunt in de architectuurgeschiedenis en wordt nu grondig gerestaureerd. Het voormalige hoofdgebouw is al klaar en daaromheen zijn de komende maanden theatervoorstellingen en exposities georganiseerd. Architectuur-historicus Ton Idsinga werkte aan een tentoonstelling over de geschiedenis van het Zonnestraal-complex en Marten Minkema loopt met hem over het terrein.

Een reportage van Agnes Sommer over besnijdenissen. Omgeven door zenuwachtige vaders en troostende moeders worden elke zaterdag in een gezondheidscentrum in Amsterdam Zuid-Oost zo'n vijftig jongens en mannen besneden. Agnes Sommer mocht langskomen en verslag doen van deze voor zeer uiteenlopende bevolkingsgroepen ingrijpende, maar ook feestelijke gebeurtenis.

'Muzikale Verhalen'
Door Roel Bentz van den Berg en Martijn Stoffer. Deel drie van The Story of Sonny Boy Williamson - Het beste van Chess.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending