De avonden

De avonden

EERSTE UUR

'Gesproken Uitzicht'
Het uitzicht van Jan Koolhaas, hoogleraar bedrijfsleer, woonachtig te Lochem.

‘Als stenen spreken’.
Een serie van Klaas Vos over grafstenen. Deel 3. Op zoek naar het verhaal achter een grafsteen op de gemeentebegraafplaats van Soesterberg.

‘De muziek van Louis Lehmann’
De Argentijnse tango.

TWEEDE UUR

Het beeldende kunst-halfuur.
Gijsbert van der Wal praat in het Centraal Museum in Utrecht met de dromentekenaar Paul Klemann en met Meta Knol, conservator moderne kunst. Voor de tentoonstelling 'Microkosmos' bracht Knol negen hedendaagse Nederlandse tekenaars bijeen die door middel van hun werk de harde, rare of beangstigende realiteit verteren. Knol bespeurt twee strategieën: de vlucht en de aanval. Paul Klemann combineert in zijn tekeningen de beide methoden: de droomwereld waarin hij zijn toevlucht neemt, is het wapen waarmee hij aanvalt.
De tentoonstelling is tot en met 12 september als onderdeel van de 'Tekeningenzomer' in het Centraal Museum te zien. Voor de begeleidende publicatie (met essays van Meta Knol en Ilja Leonard Pfeijffer) schreven negen dichters een gedicht bij een tekening van een van de negen exposanten.

'De Levende Dichters Almanak'.
Met de winnaar van de C. Buddingh'-prijs voor het beste debuut die woensdagavond in Rotterdam bekend zal worden gemaakt. De genomineerden: Maria Barnas, Bas Belleman, Saskia de Jong en Joep Kuiper.

advertentie