De avonden

De avonden

HET EERSTE UUR
- Gesproken uitzicht. van Cobi Klingers.

- De aard van Nederland.
Klaas Vos laat zich het Nederlands landschap lezen. In samenwerking met de Rijksdienst voor Oudheidkundig Bodemonderzoek wordt gekeken hoe je de geschiedenis van Nederland en de Nederlanders kunt aflezen aan het door de eeuwen door mensenhand gevormde landschap.
afl. I Kamp Zeist, vliegveld Soesterberg en omgeving: met interessante sporen uit prehistorie en Napoleontische tijd.

- Struikelblok.
Een musicus demonstreert aan Saskia Törnqvist een gevreesde orkestpartij.
Vandaag, Altviolist Frank Brakkee van het Radio Filharmonisch Orkest
met een passage uit de Negende Symfonie van Dmitri Sjostakovitsj.

HET TWEEDE UUR

- Autocorrespondentie . Jerry van Mourik bericht vanuit Tibet

- Wim Brands in gesprek met de taalwetenschapper Wouter Kusters over zijn boek Pure waanzin, een zoektocht naar de psychotische ervaring. Het boek dat werd uitgegeven door uitgeverij Nieuwezijds is genomineerd voor de Socrates-wisselbeker, de prijs voor het beste filosofische boek die wordt uitgereikt tijdens de Nacht van de Filosofie op 9 april.

- Armeno's muziek
Armeno Alberts bericht over de wondere wereld van de geluidskunst, het electro akoestische panorama en nog vele andere muzikale curiosa.
Deze week: Gravikords, Whirlies en Pyrophones.

HET DERDE UUR
-De werkplek. van schrijfster D. Hooijer.
D. Hooijer debuteerde in 2001 met de verhalenbundel Kruik en kling die enhousiast ontvangen werd. Ook schrijft ze poëzie en ze tekent, zowel bij haar eigen werk als bij dat van anderen, zoals bij het verhaal Opa Perenboom van Kreek Daey Ouwens. In het najaar van 2004 verscheen haat tweede verhalenbundel: Zuidwester meningen.
Kruik en kling (2001) Zuidwester meningen (2004)
Hilversum op een zondagmorgen. Een villa in een laantje
We praten vooral nav. het openi­ngsver­haal 'Kans maal ver­wach­ting'. Over een café, en over gokken aan de gokkast in dat café, de Lage Naar­der. Het voorbeeld ligt een paar straten verder. D. Hooijer heet van haar echte voornaam Kitty.

Midden in de nacht. Kort verhaal van Toon Tellegen.

- Oud geluid.
Geluidsrestaurateur Harry Coster over het amusement van de jaren '30. Met unieke opnamen o.a. Willie Walden & Piet Muyselaar zingen 'Met haar hand in mijn hand'.

De eerste bladzij. Wim Brands leest de eerste pagina van een nieuw boek. Vanavond is dat Dromenland. Stukjes over vroeger en nu, geschreven door Ileen Montijn.
( Uitgeverij Inmerc)

advertentie