De avonden

De avonden

EERSTE UUR

‘Gesproken uitzicht’ van Gerda Havertong, actrice uit Epse.

'De aard van Nederland'. In de zomer van 1998 maakte Klaas Vos een programma over de De Slachte, een middeleeuwse dijk in het hart van Friesland. Deze 42 km lange dijk loopt van Oosterbierum in het noorden in zuidelijke richting naar Wommels en Bolsward en vandaar in oostelijke richting naar Oosterwierum. In de zomer van 1998 liep Klaas Vos de dijk samen met Dennis Koot, toen nog student, thans grafisch vormgever en af en toe liepen kenners van de dijk en het friese landschap met hen mee. Deze zomer in de Aard van Nederland een hermontage van het programma. In deel 4 krijgen ze in de buurt van Wommels onmiddellijk gezelschap van Daan de Hoop, amateur-archeoloog en woonachtig in Wommels. Verderop op de route komt Hylke Speerstra, oud-journalist en schrijver hen gezelschap houden.

‘Het struikelblok’. Een musicus demonstreert aan Saskia Törnqvist een halsbrekende orkestpartij: Fagottist Alban Wesly met een passage uit 'Le Sacre du Printemps' van Stravinsky.

TWEEDE UUR

‘Audiopost’: de schrijver Pieter Waterdrinker vanuit Jalta, waar de schrijver Tsjechov heeft gewoond en gewerkt.

Wim Brands in gesprek met Michiel Hegener over zijn boek Vrijheid van godsdienst. Hegener inventariseert in dit boek de mate van individuele vrijheid van godsdienst bij een reeks geloofsgemeenschappen, internationaal en vooral in Nederland.

En Armeno Alberts over Ka-No-Pu-Su-No-Ha-Ko, een compositie van de Japanse experimental popmusic muzikante Haco.

DERDE UUR

‘De eenzaamheid van de egel’. Kort verhaal van Toon Tellegen (8).

‘De Werkplek’. Op bezoek bij de schrijfer Arie Storm. Hij debuteerde in 1994 met de roman Hemans duik. Zijn laatste roman heet 'Gevoel' en verscheen in maart 2004.

'De pen, een sigaar uit eigen doos', de voor radio geschreven memoires van de schrijver Heere Heeresma. (7) Over oa. schrijvers rond het Leidseplein in de jaren '50.

‘De eerste pagina’ van een nieuw boek. ‘Avonturen van een uitslover’ van
Nelleke van Zandwijk. Roman, Querido.

advertentie