De Avonden

De Avonden

EERSTE UUR

Het Gesproken Uitzicht van Feico Hoekstra, kunsthistoricus in Zutphen.

De Aard van Nederland
Vorige week werd Klaas Vos rondgeleid in Openluchtmuseum Het Hoge Land in Warffum. Er is in dit museum zoveel te zien en te leren dat directeur Stijn van Genugten vanavond de rondleiding voortzet.

Tongbrekers
Een zanger(es) demonstreert Saskia Tornqvist een compositie waarin tekst en muziek een wonderlijke verbinding aangaan. Vanavond is dit tenor Bernhard Loonen met werk van Offenbach.


TWEEDE UUR

Audiopost
Schrijver Pieter Waterdrinker zit in Moskou. Volgende week verschijnt zijn nieuwe roman 'Duitse Bruiloft', over het Zandvoortse hoteliersgeslacht waar Waterdrinker uit stamt.

Wim Brands interviewt dichteres Elly de Waard over haar nieuwe bundel 'Proeven van Moord'. In deze bundel staan onder meer op de actualiteit gebaseerde gedichten, zoals 'De ballade van de vermoorde politicus' en Theo van Gogh.

Armeno's muziek
De komende weken besteedt Armeno Alberts aandacht aan microtonale muziek van het label Experimental Intermedia. Vanavond staat de muziek van de CD 'Simoon' centraal, met werken van de Amerikaanse componiste Louis V Vierk.


DERDE UUR

"De eenzaamheid van de Egel" een kort verhaal van en voorgelezen door Toon Tellegen.

De Werkplek
Wim Noordhoek bezoekt letterkundige en kleine uitgever Rody Chamuleau, die een grote hoeveelheid nog onbekend materiaal uit de nalatenschap van de schrijver Ferdinand Bordewijk onderzoekt.

Het Archief
Harry Coster, geluidsrestaurateur, pluist in opdracht van grote Amerikaanse platenmaatschappijen hun archieven na. Coster ontdekt opnamen op 78-toeren uit het begin van de 20e eeuw van legendarische platenfirma's als Victor, Brunswick en Columbia.

En ook vanavond sluit een Sprekende Dichter af, door voor te dragen uit eigen werk.

advertentie