De Avonden

De Avonden

EERSTE UUR

Gesproken Uitzicht van Jack Prince, tekenaar uit Den Haag

De Aard van Nederland
Klaas Vos onderzoekt Nederland en de Nederlanders in een langlopende serie.
Vandaag het vijfhonderd jarig bestaan van het Friese gebied 'Het Bildt'. In 1505 sluit een eerste dijk - nu de Oude Bildtdijk - de in de loop van eeuwen dichtgeslibde Middelzee af. Er kwamen veel Hollanders wonen in de nieuwe polders. Vos wordt er rondgeleid door Aldert Cuperus, schrijver van een omvangrijk boek over Het Bildt en bij uitstek een kenner van de streek. Vanavond deel I.


Tongbrekers
Een zanger(es) demonstreert Saskia Tornqvist een compositie waarin tekst en muziek een wonderlijke verbintenis aangaan. Vanavond zingt bariton Romain Bisschof nieuw werk van Wiek Hijmans en zijn eigen werk.


TWEEDE UUR

Audiopost uit Berlijn: Oscar van den Boogaard

Wim Brands interviewt schrijvers van Nederlandse en buitenlandse non-fictie. Vanavond is Brands in gesprek met Frank Starik.

Armeno's Muziek
De gehele maand november besteedt Armeno Alberts aandacht aan microtonale muziek van het label Experimental Intermedia. Vanavond met muziek van de CD Unforeseen Events met werken van David Behrman.


DERDE UUR

Tussen 22.00 en 23.00 uur het eerste deel van het marathoninterview dat Arend Jan Heerma van Voss had met de vorige week overleden psychiater Andries van Dantzig.
In het eerste deel van dit levensverhaal vertelt Van Dantzig vooral over zijn opvattingen over de psycho-therapie, individueel lijden zag hij als een publieke zorg. Van Dantzig drukte als geen ander een stempel op de geestelijke gezondheidszorg van het naoorlogse Nederland. In de andere delen van dit interview (die op dinsdag en woensdagavond worden uitgezonden) vertelt Van Dantzig onder meer over zijn jeugd en zijn oorlogservaringen.

advertentie