De Avonden

De Avonden

Op deze Tweede Kerstdag staat De Avonden een uur af aan de collega's van de EO.


TWEEDE UUR

Audiopost
Didi Samwell vanuit Paramaribo, Suriname

Wim Brands in gesprek met Arjo Klamer, hoogleraar in de economie van kunst en cultuur aan de Erasmus universiteit in Rotterdam, over zijn boek 'In hemelsnaam! Over de economie van overvloed en onbehagen'.

Armeno's Muziek
Armeno Alberts met muziek uit de de wondere wereld van geluidskunst, electro akoestische muziek en andere klinkende curiosa. Vanavond, speciaal voor Tweede Kerstdag, een elektronische mis.


DERDE UUR

'De eenzaamheid van de egel'
Een kort verhaal van en verteld door Toon Tellegen.

De Werkplek
Fred van der Spek (81) studeerde Scheikunde en was leraar, laatstelijk aan het Baarns Lyceum. In 1963 werd hij lid van Eerste Kamer voor de Pacifistisch Socialistische Partij. In 1967 kwam hij in de Tweede Kamer. Hij verliet de partijpolitiek korte tijd na de fusie die tot Groen Links leidde.
Van der Spek kreeg bekendheid als politiek commentator en spreker, o.a. door zijn optreden als vaste gast in het radioprogramma van Ischa Meijer. Vorig jaar hield hij de Domela Nieuwenhuis lezing in Heerenveen. Wim Noordhoek zocht Fred van der Spek op in november 2004 in zijn bovenwoning in Amsterdam-Zuid.

Het Archief
Harry Coster, geluidsrestaurateur, pluist in opdracht van grote Amerikaanse platenmaatschappijen hun archieven na. Coster ontdekt opnamen op 78-toeren uit het begin van de 20e eeuw van legendarische platenfirma's als Victor, Brunswick en Columbia. Vanavond met zeldzame Kerstopnamen van o.a. het orkest van Paul Whiteman (1934).

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De eenzaamheid van de egel (29)

vanaf 01:03:15

De egel ontvangt geheimzinnige briefjes.

advertentie