De avonden

De avonden

EERSTE UUR

‘Gesproken uitzicht’ van Hans Valkenhoff, molenaar in Hoogeveen.

‘Over muziek’. De Antilliaanse pianist Randal Corsen maakte grote indruk met zijn Tumbabo-project: Antilliaanse volkswijsjes, bewerkt tot stevige en swingende latin-jazz. Maar Corsen heeft meer in zijn mars: hij bracht ook een CD uit met klassieke pianomuziek van zijn betovergrootvader, Joseph Sickman Corsen. Aad van Nieuwkerk had, samen met ethnomusicoloog Jaïr Tchong, een gesprek met Randal Corsen.

Radio Bergeijk: Het radiostation van Bergeijk.

TWEEDE UUR

Archief Reve. Afl. 1: Ad Fransen maakte op woensdag 29/5/96 een gesprek met Gerard Reve en zijn voormalige echtgenote Hanny Michaelis. Het verscheen in de Haagse Post van woensdag 5 juni. Ad nam het ook voor radio op. (Eerste deel van een tweeluik)

DERDE UUR

‘Architectuur’. Is autarkisch wonen nog mogelijk in Nederland? Rop van Loenhout (architect) en Dennis Moet (ecoloog/fotograaf) beschrijven de mogelijkheden in het zojuist verschenen 'Autarkie' en Marten Minkema spreekt met hen op lokatie in het Friese Stavoren. Daar bouwde 'ideeel projectontwikkelaar' Hendrik Gommer -ook aanwezig- een semi-autarkisch vakantie-wijkje.

‘Muziek uit de Caraïben’ door Bas Springer: afl 1. Cuba: van salsa tot hiphop.

‘De eerste pagina’ van een nieuw boek. ‘Het liegend konijn’ - bloemlezing gedichten; Uitgeverij Meulenhoff

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De avonden (di) 07 jun 2005 uur 3

vanaf 02:00:00

advertentie