De avonden

De avonden

EERSTE UUR

Gesproken uitzicht van Maarten Swarts, illustrator in Waalwijk.

Over muziek: Aad van Nieuwkerk in gesprek met Hans Koolmees. Afgelopen week vond in Amsterdam de Internationale Gaudeamus Muziekweek plaats. De nieuwste muziek van jonge componisten uit de hele wereld. Op woensdag 14 september 2005 zendt de VPRO op Radio 4 een overzicht uit, inclusief natuurlijk het werk dat de Gaudeamusprijs heeft gewonnen. Alle opnamen worden bovendien uitgezonden door de Concertzender, en zijn terug te vinden, in Real Audio, op de website van de VPRO. Vanavond praat Aad van Nieuwkerk met een van de juryleden, de Nederlandse componist Hans Koolmees. Over de jongste lichting componisten en hun muziek.

Radio Bergeijk.

TWEEDE UUR

Music Hall. Rechtstreeks vanuit Studio Desmet en vrij toegankelijk voor publiek. Adres: Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam. Met optredens van Wim de Bie, Esther Gerritsen, het duo Bernhard Christiansen en Maurits Cornelis, en Erik Lindner. Muziek van La Kidda. Presentatie: Wim Noordhoek.

DERDE UUR

De architectuurrubriek: Marten Minkema ontmoet Gaudi-experts in Delft, die daar vrijdag jl. bijeenkwamen vanwege de opening van de expositie 'Gaudi, Constructie van Verleiding' in het Techniek Museum. Aanwezig is onder anderen Jordi Bonet, hoofdarchitect van de Sagrada Familia in Barcelona, waaraan al 123 jaar wordt gebouwd. De vader van de tachtiger Bonet werkte nauw samen met Gaudi. Ook gesprekken met de australische wetenschapper Mark Burry die computerschema's ontwikkelt om de Sagrada Familia te kunnen voltooien en de Nederlandse Gaudi-expert Jan Molema. De expositie 'Gaudi, Constructie van Verleiding' is nog tot januari te zien in het Techniek Museum in Delft.

Muziek uit de Caraïben door Bas Springer. Porto Rico: plena (2).

De eerste pagina van een nieuw boek. 'Nu de liefde me zo tegenzit', verzamelde liedteksten van Hans Dorrestijn; Uitgeverij Nijgh en van Ditmar.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De avonden (di) 13 sep 2005 uur 3

vanaf 02:00:00

advertentie