De avonden

De avonden

EERSTE UUR

Gesproken uitzicht van Clara Meines-Mensonides, bewoonster van een serviceflat in
Heerenveen.

Over muziek. Zondagmiddag 9 oktober is het eerste concert van dit seizoen van een serie maandelijkse concerten in Museum De Pont in Tilburg. Dat museum heeft samen met het Van Abbemuseum in Eindhoven en het museum Van Bommel Van Dam in Venlo een jaarprogramma samengesteld van nieuwe muziek die op de een of andere manier een relatie heeft met de beeldende kunst. Moderne muziek in een museum - een museum voor moderne kunst, want het Museum De Pont richt zich op "Kunst Van Nu" zoals op de gevel staat. Wat vinden de museumbezoekers daar eigenlijk van? En wat heeft muziek te maken met schilderijen? Je hangt toch ook geen schilderijen op in een concertzaal? Aad van Nieuwkerk ging naar Tilburg en sprak er over met De Pont-conservator Leo Delfgaauw en muzikaal adviseur Bert Palincx.

Radio Bergeijk.

TWEEDE UUR

Music Hall. Rechtstreeks vanuit Studio Desmet en vrij toegankelijk voor publiek. Adres: Plantage Middenlaan 4a Amsterdam. Met optredens Thomas Verbogt, LH Wiener, P.F. Thomése en Cathelijn Schilder. Muziek van Transfolmer (Groningse singer songwriter / electronica).

DERDE UUR

De architectuurrubriek van Marten Minkema : Gesprek met 'retail interieur-architect' Louis Sjouwerman van architectenbureau LSDesign uit Galder bij Breda. Sjouwerman is gespecialiseerd in het ontwerpen van winkel-interieurs. Bijvoorbeeld van koelkasten- en fornuizenketen Scheer & Foppen, maar ook van kledingzaken als Jaguar en Bjorn Borg. Marten Minkema loopt met Sjouwerman door het winkelcentrum van Breda en samen passeren ze voorbeelden van goed en slecht ontwerp. Het allerbelangrijkste daarbij is STOPKRACHT.

Muziek uit de Caraïben door Bas Springer. Salsa uit Porto Rico.

Sprekende dichter.