De Avonden

De Avonden

EERSTE UUR

Gesproken Uitzicht door Pem Sluijter, dichteres in Den Haag.

Over Muziek
Aad van Nieuwkerk bezoekt Bo van de Graaf, saxofonist, componist, bandleider en nog veel meer wat met muziek te maken heeft. Zij hebben het over een nieuwe cd met poëzie van Simon Vinkenoog en de groep I Compani van Bo van de Graaf bestaat 20 jaar.

Een radioreportage van Radio Bergeijk


TWEEDE UUR

Music Hall
Rechtstreeks vanuit Studio Desmet en vrij toegankelijk voor publiek. Adres: Plantage Middenlaan 4a in Amsterdam.
Vanavond komen Thomas Verbogt, Peer Wittenbols (met een fragment uit zijn nieuwe stuk 'De Nimfen', dat op 5 november in première gaat), Florence Tonk en Arie Storm langs. En de Nederlandse groep SMALTS treedt op.


DERDE UUR

Architectuur met Marten Minkema.
In Steen voor Steen een bezoek aan de filosoof Fons Elders, die zijn ideeën probeert te vangen in gebouwen en daarvoor samenwerkt met architecten. Zo bedacht Elders dertig jaar geleden het Vierwindenhuis in Amsterdam, waar appartementen zeshoog rond een vierkante binnenplaats zijn gebouwd, met op de vier hoeken gemeenschappelijke ruimtes voor bijvoorbeeld tentoonstellingen. En nu werkt Elders al 15 jaar aan een conferentie-centrum op Sardinië dat culturen bij elkaar moet brengen. Thuis bij het Noordhollandse dorp Warder ontving de filosoof collega's als Michel Foucault en Karl Popper in zijn stolpboerderij, die ook naar eigen inzichten is verbouwd. Verslaggever Marten Minkema staat op het erf van en met Fons Elders.

Muziek uit de Caraïben
Bas Springer brengt El Gran Combo uit Porto Rico.

Sprekende Dichter
Ingmar Heytze met het gedicht ‘Voor de liefste onbekende’.

advertentie