De Avonden

De Avonden

EERSTE UUR

Het Gesproken Uitzicht van Dorian Hiethaar, beeldend kunstenaar ergens in Gelderland.

Over Muziek
Vijftig jaar na zijn dood staat de Zwitsers-Franse componist Arthur Honegger (1892-1955) centraal. Vanavond spreekt Aad van Nieuwkerk -nabij het voormalige conservatorium in Parijs waar Honegger studeerde- met pianist Arthur Schoonderwoerd. Een vooruitblik op diens recital met Valérie Guillorit met pianowerken en liederen van Honegger (26 november in Vredenburg, Utrecht).

Een radioreportage van Radio Bergeijk


TWEEDE UUR

Music Hall
Rechtstreeks vanuit Studio Desmet en vrij toegankelijk voor publiek. Adres: Plantage Middenlaan 4a in Amsterdam.
Vanavond met Wim de Bie, Absurd Nederland (Ronald Snijders en Fedor van Eldijk), Hanz Mirck en A.L. Snijders. En muziek van de Nederlandse groep Chelsea Hotel.


DERDE UUR

Architectuur met Marten Minkema.
Een bezoek aan het nieuwe Rotterdamse hoofdkwartier van cultureel podium Worm. Dat is gevestigd in een oud, vervallen VOC-pakhuis in Delfshaven. Maar de dikke muren van het monument zijn nog prima en Worm mocht daarbinnen concert- en bioscoopzalen bouwen. Voorwaarde was wel, dat geen enkele spijker in de oude muren zou worden geslagen. Worm gebruikte in samenwerking met architectenbureau 2012 uitsluitend afvalmaterialen. De officiële opening was afgelopen weekeinde en Marten Minkema liep een paar dagen eerder rond met initiatiefnemers Hajo Doorn en Mike van Gaasbeek.

Muziek uit de Caraïben
Bas Springer brengt Salsa Dura uit Porto Rico.

Waar is Wertheim
De dagsluiting door cabaretier Micha Wertheim

advertentie