De Avonden

De Avonden

EERSTE UUR

Gesproken Uitzicht van Gerrit Eilander, gepensioneerd uitgever in Terwolde.

Over Muziek
Vorige week zondag werd er in de bijeenkomst in het Muziekgebouw in Amsterdam al gewag van gemaakt: het muziekonderwijs in de zogeheten Kunsteducatieve Instellingen wordt momenteel door lokale bezuinigingen in hoog tempo afgebroken. Kinderen die na de volgende zomervakantie naar muziekles willen, zullen in steeds meer gevallen voor een gesloten deur komen te staan. Wat is er aan de hand? Aad van Nieuwkerk vroeg naar de ervaringen van Henk Luif, directeur van de KNTV, vakbond voor musici.

Een radioreportage van Radio Bergeijk


TWEEDE UUR

Music Hall
Rechtstreeks vanuit Studio Desmet en vrij toegankelijk voor publiek. Adres: Plantage Middenlaan 4a in Amsterdam.
Met optredens van Thomas Verbogt, P.F.Thomése, Esther Gerritsen en de Koppe & Kockenshow (het duo Oscar Kocken & Iris Koppe uit Spunk). En muziek van het Music Hall Orkest met Beatrice van der Poel die liedjes zingt uit 'Cat a day tales', een prentenboek over vier poezen van schrijfster Aletta Schreuders met een CD met liedjes van Anne Soldaat.


DERDE UUR

Architectuur met Marten Minkema
Windmolens worden steeds hoger. De nieuwste generatie komt inclusief rotoren boven de 150 meter uit en ze vallen dus steeds meer op. Dat betekent werk voor landschapsarchitecten, die molens en omgeving met elkaar in evenwicht moeten brengen. Afgelopen vrijdag kwamen enkele tientallen van hen bij elkaar in Wageningen, maar er waren ook belevingsdeskundigen en rijksambtenaren. Marten Minkema doet verslag.

Muziek uit de Caraïben
Bas Springer brengt muziek uit Porto Rico.

Waar is Wertheim
De dagsluiting door cabaretier Micha Wertheim

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De avonden (di) 29 nov 2005 uur 3

vanaf 02:00:00

advertentie