De avonden

De avonden

EERSTE UUR

'Gesproken Uitzicht'
Het uitzicht van Marjan Berk, schrijver/columniste in Amsterdam.

Een kort verhaal van Arnon Grunberg. Vanuit New York.

‘De Verlossing’
Wim Brands in gesprek met de Amerikaanse schrijver Anthony Doerr over zijn roman ‘De Verlossing’. Sinds zijn jeugd droomt David van dingen voor ze gebeuren, een gave die maakt dat hij uiteindelijk voor zichzelf op de vlucht slaat.

‘Te Koop aangeboden’
Vierde en laatste aflevering van ‘Te Koop aangeboden’. De serie over spullen die te koop worden aangeboden op internet en wat daarachter zit. Marten Minkema reisde naar Zoelen (bij Tiel), waar de gebroeders Frans en Nico Damen wonen. Ze proberen een vliegtuigmolen voor op de kermis kwijt te raken, met vliegtuigjes in alle kleuren aan op en neer bewegende armen. Het apparaat is al vele decennia in de familie.

TWEEDE UUR

'Iedereen kan radiomaken, een dubbelportret'
Een verslag van Chris Bajema over het internetverschijnsel 'Podcasten'. Een manier om razendsnel een radio-uitzending op een MP3 speler te downloaden. Niet alleen handig voor uitzendgemachtigden, maar ook voor mensen die zelf radio willen maken, zonder tussenkomst van een omroep. En dus worden er steeds meer rare programma's op het internet aangeboden. Chris Bajema raakte gefascineerd door dit nieuwe internetfenomeen. Maar nog meer vroeg hij zich af: hoe staat het eigenlijk met die goeie oude zendamateurs? Vandaar dat hij besloot zich ook in deze wereld te storten. Kortom: een uitzending over nieuwe én oude pioniers.

‘Muzikale Verhalen’
Een bijdrage van Roel Bentz van den Berg en Martijn Stoffer. Oók Detroit. De jonge jaren van Bob Seger.

advertentie