De avonden

De avonden

EERSTE UUR

'Gesproken Uitzicht'
Het uitzicht van Mars Gremmen, striptekenaar in Nijmegen.

Een kort verhaal van Arnon Grunberg. Vanuit Polen.

'Schildersverdriet'
Wim Brands in gesprek met neerlandicus Jacques Kruithof over zijn roman 'Schildersverdriet' die zich afspeelt in de zestiende eeuw, tijd van renaissance en reformatie, van bloei en bloed.


‘Het Detail’
Vakmensen vertellen over een detail in hun werk. Een bezoek aan Sabine Westerhuis, restaurator gespecialiseerd in glas en keramiek. Een ingewikkeld vak waarbij kennis nodig is van verouderingsprocessen, kunstharsen, pigmenten, lijmen, porselein, laksoorten en hoe dat allemaal op elkaar reageert. Westerhuis legt een en ander uit aan de hand van een antieke Chinese schaal, die recentelijk is gevallen in meer dan tachtig scherven. Marten Minkema ging er langs.


TWEEDE UUR

Verslaggever Chris Bajema op atelierbezoek bij de nu 87 jarige schilder en voormalig illustrator W.G. van de Hulst jr. De man die halverwege de vorige eeuw de tekeningen maakte bij de Protestants Christelijke kinderboeken van zijn vader, de bekende onderwijzer en schrijver W.G. van de Hulst. Titels als 'In de soete suikerbol' en 'Een muis, in dit huis?' schieten al snel te binnen. Minder bekend is dat van de Hulst jr. zich sinds het begin van de jaren zeventig helemaal heeft toegelegd op het schilderen en beeldhouwen.

‘Muzikale Verhalen’
Roel Bentz van den Berg en Martijn Stoffer over 'de manisch-opruiende rock 'n' soul van Mitch Ryder & The Detroit Wheels'.

advertentie