De avonden

De avonden

EERSTE UUR
‘Gesproken uitzicht’ van Henk Plenter, conservator in Vledder.

‘Het détail’. Vakmensen vertellen over de finesses van hun vak. Marten Minkema op bezoek bij het edelsmid-echtpaar Jeroen Sohier en Natasja Gelderman in Amsterdam.

Tekst én muziek gaan vandaag in Onder Woorden over jongensdromen en avonturen met Napoleon in de hoofdrol van zowel tekst als muziek: De Eroica variaties van Beethoven, gespeeld door Louis Lortie en het verhaal 'De onbekende maarschalk' van A.Alberts, gelezen door Wouter van Oorschot.

TWEEDE UUR

Arnon Grunberg vanuit New York of waar ook ter wereld.

Wim Brands in gesprek met de Amerikaanse schrijver Mark Z. Danielewski. Hij is een van de deelnemers aan het festival 'Disorientation - new ways of storytelling' dat tot en met 1 juli wordt gehouden in het Amsterdamse filmtheater Rialto. Danielewski debuteerde met de roman ‘Het Kaartenhuis’ waarin hij met behulp van eindeloze reeksen voetnoten, foto's, collages, verschilllende lettertypen probeert op een experimentele manier een verhaal te vertellen. Dit najaar verschijnt bij de Bezige Bij een novelle waarin Danielewski een Halloweenverhaal laat vertellen door vijf stemmen, kriskras door elkaar.

Armeno Alberts bericht over Tom Dissevelt (1921-1989), bassist in het orkest The Skymasters. Hij componeerde i.o.v. Philips diverse populaire elektronische muziek stukken.

DERDE UUR

'Radio Bergeijk’. Rechtstreeks vanuit GrandCafe Beeks.
Presentatie: Toon Spoorenberg en Peer van Eersel. Techniek: Ted van Lieshout.

‘Muzikale verhalen’ over de onverwachte terugkeer van de rauwe soulzanger Nathaniel Mayer. Een programma van Roel Bentz van den Berg en Martijn Stoffer.

‘De eerste pagina’ van een nieuw boek. ‘Dromen’ van Harry Stroeken;
Uitgeverij Boom.

advertentie