De avonden

De avonden

EERSTE UUR

‘Gesproken uitzicht’ van Bertus ten Caat, meubelmaker in Hollandscheveld.

‘Het détail’. Marten Minkema praat met kunstenaar Roel Endendijk over zijn 'wolwerken'. Dat zijn portretten en stillevens op het platte vlak, gemaakt van woldraden die minutieus naast elkaar zijn gelegd.

‘Onder woorden' - Johanna de Waanzinnige (1479 - 1555). Annette den Heijer spreekt met Rob Zuidam over zijn opera 'Rage d' Amours' in het Holland Festival. Deze opera gaat over het tragische leven van de razend jaloerse Spaanse vorstin Johanna, die na de dood van haar overspelige man, Filips de Schone, tijdens nachtelijke omzwervingen zijn lijk met zich meesleepte door heel Spanje, de kist af en toe opende en liefdevol een kus drukte op het ontbindende gelaat van de man, die ze eindelijk voor zichzelf had.

TWEEDE UUR

Arnon Grunberg vanuit New York of waar ook ter wereld.

Wim Brands in gesprek met de Australische dichter Robert Gray van wie dezer dagen een bloemlezing verschijnt bij Wagner & Van Santen. Een gesprek in aanwezigheid van de vertaler Maarten Elzinga over hoe poezie helder en complex tegelijkertijd kan zijn.

Armeno Alberts bericht over 'The Respirator', een compositie van de Amerikaanse radiokunstenaar, documentaire maker en klankdichter Gregory Whitehead.

DERDE UUR

'Radio Bergeijk’. Rechtstreeks vanuit GrandCafe Beeks.
Presentatie: Toon Spoorenberg en Peer van Eersel. Techniek: Ted van Lieshout.

‘Muzikale verhalen’ over St-stot-stottersongs. Een programma van Roel Bentz van den Berg en Martijn Stoffer.

‘De eerste pagina’ van een nieuw boek. 'Lucht' van Bart Koubaa. Uitgeverij Querido.

advertentie