De avonden

De avonden

EERSTE UUR

‘Gesproken uitzicht’ van Mar Bruinzeel, beiaardier in Meppel (werkplek)

‘Het détail’. Vakmensen vertellen over de finesses van hun vak. Ditmaal de Amerikaanse Nederlander en vertaler Kenneth Kuhn in Amsterdam.

‘Onder woorden'. Annette den Heijer in gesprek met de pianiste, Marja Bon over het vak componeren en over het uitvoeren van muziek. Zij is werkzaam bij het Schönberg Ensemble en oprichtster en spil van het Ensemble Wendingen, dat net een cd uitbracht met kamermuziek van Willem Frederik Bon, componist, dirigent, docent. 22 jaar geleden overleed hij.

TWEEDE UUR

Arnon Grunberg vanuit New York of waar ook ter wereld.

Wim Brands in gesprek met Kees 't Hart en Jacob Groot onder wier supervisie 22 dichters het legendarische Leaves of Grass van Walt Whitman vertaalden. De vertaling, Grasbladen, werd uitgegeven door Querido en wordt deze week voorgelezen tijdens Poetry International in Rotterdam.

Armeno Alberts bericht over ‘Motormouth’, een compositie van de Engelse gitarist Fred Frith.

DERDE UUR

'Radio Bergeijk’. Rechtstreeks vanuit GrandCafe Beeks.
Presentatie: Toon Spoorenberg en Peer van Eersel. Techniek: Ted van Lieshout.

‘Muzikale verhalen’ over 'Mickey Newbury, een songwriters' singer-songwriter en vergeten icoon van de Americana. Deel 1: de covers.

‘De eerste pagina’ van een nieuw boek. De thriller ‘Bewijsmateriaal’ van Elizabeth Becka. Vertaler Raymond Noë; Uitgeverij De Arbeiderspers.

advertentie