De avonden

De avonden

EERSTE UUR

‘Gesproken uitzicht’ van Dirk Mulder, directeur Herinneringscentrum Westerbork.

‘Het détail’. Gesprekken met vakmensen over de finesses van hun werk. Illustrator Waldemar Post vertelt verslaggever Marten Minkema over een van zijn specialismen: de rechtbanktekening. Post illustreert onder andere voor HP/DeTijd en de Volkskrant, waar hij jarenlang verantwoordelijk was voor de vormgeving.

Onder woorden, een programma waarin Annette den Heijer tekst aan muziek verbindt. 'Bart Moeyaert II' - Fragmenten uit autobiografische notities '56 kilometer' van Bart Moeyaert, voorgelezen door de schrijver zelf. Met muziek van o.m. Nicholas Lens, Raymond van het Groenewoud en Shigero Umebayashi.

TWEEDE UUR

Arnon Grunberg vanuit Windhoek, Namibië.

Wim Brands in gesprek met dichteres Liesbeth Lagemaat. Haar dichtbundel Een grimwoud in mijn keel werd bekroond met de Buddinghprijs, voor het beste debuut. Uitgegeven door de Wereldbibliotheek.

Armeno Alberts bericht over Third Movement (uit Symphony no. 3), een compositie van de Amerikaanse minimalist uit de experimentele popscene Glenn Branca.

DERDE UUR

'Radio Bergeijk’. Rechtstreeks vanuit GrandCafe Beeks.
Presentatie: Toon Spoorenberg en Peer van Eersel. Techniek: Ted van Lieshout.

‘Muzikale verhalen’: Parlo Italiano? Vakantiestemming verhogende Italiaanse covers van Amerikaanse hits, onder het motto Ciao Ciao Ragazza.

‘De eerste pagina’ van een nieuw boek. ‘Stadsblues’ - Kroniek van de jaren zestig' van Wim Willems. Uitgegeven door Bert Bakker.

advertentie