De avonden

De avonden

EERSTE UUR

Gesproken uitzicht Niels van Maanen, student kunstgeschiedenis in Amsterdam.

Het moment van Gijs Groenteman. In dit minimagazine deze keer o.a. het
moment van fotograaf Friso Keuris, een oude boom van Jeroen Philippona en
het eerste deel van het levensverhaal van Johnny Jordaan, verteld door
Johnny Jordaan zelf.

Onder wooden. Annette den Heijer vraagt naar muziek. Met Paul Koek praat ze over de voorstelling 'Sentimenti' naar de roman Milch und Kohle van de Duitse schrijver Ralf Rothman, geregisseerd door Koek en Johan Simons. Een voorstelling van NT Gent & ZT Hollandia, 8,9 en 10 september in Antwerpen.

TWEEDE UUR

Arnon Grunberg met een reisverhaal vanuit Amsterdam.

Wim Brands praat met Bernlef over zijn roman 'De onzichtbare jongen' uitgegeven door Querido. Over jongens van dertien in het Amsterdam van de jaren vijftig die dromen over de toekomst.

Armeno Alberts over een fragment uit Presque Rien No. 2 van Luc Ferrari. De Franse komponist Ferrari, een belangrijke vertegenwoordiger van de Musique Concrete, overleed op 23 augustus jl.

DERDE UUR

Jeroen Wielaert praat met de Amerikaanse bestseller auteur John Irving over zijn nieuwste roman 'Tot ik jou vind'.

Muzikale verhalen onder het motto 'New Orleans is sinking'. Hoog water in het land waar zoveel muzikale verhalen hun oorsprong vonden.

De eerste pagina' van een nieuw boek. Het einde van de waanzin, een roman over de jaren zestig van de Mexicaanse schrijver Jorge Volpi, vertaald door Mariolein Sabarte Belacort. Uitgverij: De Bezige Bij.

advertentie