De avonden

De avonden

EERSTE UUR

Gesproken uitzicht Mirjam Pool, freelance journalist in Amsterdam.

Het moment van Gijs Groenteman. In dit minimagazine deze keer o.a. het moment van de voormalige weblogger Ramon Müller, een nieuwe episode uit het levensverhaal van Johnny Jordaan en een oude boom van Jeroen Philippona.

In Onder wooden een gesprek met de schrijfster en klarinettiste Anja Sicking n.a.v. haar nieuwe roman 'De stomme zonde'. Tevens een fragment uit dit boek, verbonden aan muziek.

TWEEDE UUR

Arnon Grunberg met een verhaal vanuit New York.

Jeroen Wieleart in gesprek met de Britse journalist en schrijver Chris Cleave. Op donderdag 7 juli jl. ontploften terreurbommen in Londen. Maar 7 juli was ook de verschijningsdag van de debuutroman van Chris Cleave die gaat over een terreuraanslag op de wedstrijd Arsenal-Chelsea en de gevolgen daarvan. De brute werkelijkheid haalde hier de fictie in. In de Nederlandse vertaling heet het boek ' Beste Osama' en is nu net uit. Het is een lange, persoonlijke brief, geschreven door een vrouw uit het Londense East End die bij de aanslag haar man en zoontje verloor. Uitgeverij De Arbeiderspers.

Armeno Alberts over 'Ulula Zone' van Shelley Hirsch, Ikue Mori, David Shea, Jim Staley, Dit stuk is een improvisatie van een groep Amerikaanse muzikanten, ontstaan tijdens een concert in de alternatieve concertzaal, Roulette in New York. CD: A Confederacy of Dances vol. 1; label: Einstein Records.

DERDE UUR

Chris Bajema praat met verzamelaar Gejus van Diggele over zijn enorme spellencollectie, waaruit de rondreizende tentoonstelling 'De oorlog op tafel' is samengesteld. In deze tentoonstelling worden uiteenlopende spellen uit de Tweede Wereldoorlog getoond. Chris Bajema kijkt met van Diggele terug in de tijd waarin het gezin aan tafel bommen op Tokyo óf Berlijn kon gooien.

Muzikale verhalen over 'No Direction Home'. Muziek uit de gelijknamige documentaire van Martin Scorsese over Bob Dylan, die volgende week in twee delen door de BBC zal worden uitgezonden.

De eerste pagina van een nieuw boek. 'Kennis in een notedop' van Bert Bakker. Over alles wat je altijd al wilde weten. Uitgeverij Dap Hartmann.

advertentie