De Avonden

De Avonden

EERSTE UUR

De Week van het Luisterboek
Deze week leest de schrijver Willem Jan Otten elke dag, dus in vijf lange delen, zijn roman 'Specht en zoon' voor. Het boek, dat inmiddels een elfde druk kent en verkocht is aan grote buitenlandse uitgevers, won dit jaar de Libris Literatuurprijs.
Coproductie met Uitgeverij Van Oorschot.


TWEEDE UUR

Wim Noordhoek belt met Arnon Grunberg. Waar zit hij deze week?

Wim Brands interviewt Mario Molengraaf, die de zevende geheel herziene en uitgebreide editie van de Spiegel van de moderne Nederlandse en Vlaamse Dichtkunst samenstelde. Dit is een prestigieuze bloemlezing, voorheen gemaakt door Hans Warren, de tamelijk recent overleden levensgezel van Molengraaf. Warren's naam staat overigens nog steeds op het omslag. Molengraaf's keuze is, zo zegt hij, de keuze van een lezer, niet van een dichter. De bundel wordt uitgegeven door Balans.

Podgids
Informatie over podcasting, voor de moderne luisteraar en ervaren internetter. Chris Bajema gaat op zoek gaat naar mooie, vreemde en interessante podcasts. Wat podcasten eigenlijk is? Het is de mogelijkheid om je via je computer te abonneren op een programma dat je kunt afluisteren via een MP3 speler. Waar je wilt, wanneer je maar wilt.
Suggesties kunnen gemaild worden naar podgids@vpro.nl


DERDE UUR

Een reportage van Agnes Sommer over het kleurrijke leven van Ingrid Rollema, beeldend kunstenaar en directeur van de Vrije Academie in Den Haag. Rollema is een opmerkelijke verschijning in Den Haag. Niet alleen vanwege een hoofd vol vlinders en een kleurrijke outfit, ook omdat ze Den Haag regelmatig opschrikt door er een beeld te plaatsen of te verplaatsen. En ze begeeft zich ook regelmatig naar de Gazastrip om er projecten op te zetten.

Muzikale Verhalen
Tell us Diellàn. Songs over leven en werk van Bob Dylan.

Waar is Wertheim
De dagsluiting door cabaretier Micha Wertheim

advertentie