De Avonden

De Avonden

EERSTE UUR

Het Gesproken Uitzicht van Wout Woltz, voormalig hoofdredacteur van NRC Handelsblad, in Ophemert.

Het Moment van Gijs Groenteman
Gewapend met een microfoon en een kookwekker spreekt Gijs exact 12 minuten met iemand over de belangrijke vragen van leven, kunst en sport. Deze keer met acteur en muzikant Bob Fosko.

Onder Woorden: 'Camille Claudel'
Annette den Heijer verbindt muziek aan tekst.
Toneelgezelschap de Paardenkathedraal brengt een nieuwe voorstelling onder regie van Dirk Tanghe over de beeldhouwster Camille Claudel, die haar leven lang in de schaduw bleef van haar minnaar en leermeester Auguste Rodin. Tanghe baseerde zijn voorstelling op brieven van Claudel. Annette den Heijer bezocht een repetitie en sprak met de regisseur.


TWEEDE UUR

Wim Noordhoek belt met Arnon Grunberg. Waar zit hij deze week?

Jeroen Wielaert spreekt met de schrijver Amos Oz over zijn nieuwe autobiografische roman 'Een verhaal van liefde en duisternis'.

Podgids
Informatie over podcasting, voor de moderne luisteraar en ervaren internetter. Chris Bajema gaat op zoek gaat naar mooie, vreemde en interessante podcasts.
Suggesties kunnen gemaild worden naar podgids@vpro.nl


DERDE UUR

Vanavond tussen 22.00 en 23.00 uur het derde en laatste deel van het marathoninterview dat Arend Jan Heerma van Voss in 1998 had met de vorige week overleden psychiater Andries van Dantzig. Van Dantzig drukte als geen ander een stempel op de geestelijke gezondheidszorg van het naoorlogse Nederland. Van Dantzig vertelt vanavond onder meer over zijn jeugd en zijn oorlogservaringen.

advertentie