De Avonden

De Avonden

EERSTE UUR

Het Gesproken Uitzicht van Anneloes Timmerije, schrijfster in Den Haag.

Het Moment van Gijs Groenteman
Gewapend met een microfoon en een kookwekker spreekt Gijs exact 12 minuten met iemand over de belangrijke vragen van leven, kunst en sport. Vanavond: Wat is het geheim van goede ossenworst? Met de (onder andere om zijn ossenworst) bekroonde slager Herman de Wit.

Onder Woorden
Annette den Heijer en de acteur en musicus Hans Thissen praten over de rol en functie van muziek in theater. Dit doen zij naar aanleiding van 'Poste restante', een voorstelling van Theater Bonheur over drie werknemers in 'een vreemde kantoorwereld van ongelezen brieven vol herinneringen, gevoelens, kleine verhalen en afscheid.'


TWEEDE UUR

Wim Noordhoek belt met Arnon Grunberg in New York, onder meer over zijn keuze uit de bijbel, de zogenaamde Grunbergbijbel.

Jeroen Wielaert praat met de Franse schrijver Michel Houellebecq, in een afgelegen hotel in de bossen van de Elzas. Cultuurpessimisme en science fiction komen samen in het nieuwe boek van Houellebecq: 'Mogelijkheid van een Eiland'. Een introverte, moeilijk toegankelijke man die veel te vertellen heeft over het menselijk tekort.

Podgids
Informatie over podcasting, voor de moderne luisteraar en ervaren internetter. Chris Bajema gaat op zoek gaat naar mooie, vreemde en interessante podcasts.
Suggesties kunnen gemaild worden naar podgids@vpro.nl


DERDE UUR

Roel Bentz van den Berg is in gesprek met de schrijfster Nelleke Noordervliet over het werk van de Franse schrijver en denker Albert Camus, en dan vooral over Camus als Algerijn.

Muzikale Verhalen: 'Bruce Springsteen als tweede stem.'

Waar is Wertheim
De dagsluiting door cabaretier Micha Wertheim

advertentie