De Avonden

De Avonden

EERSTE UUR

Gesproken Uitzicht van Titus Meeuws, schilder in Den Haag.

Het Moment van Gijs Groenteman
Gewapend met een microfoon en een kookwekker spreekt Gijs exact 12 minuten met iemand over de belangrijke vragen van leven, kunst en sport. Vandaag een gesprek met Vestdijk-biograaf Wim Hazeu over de eigenschappen die een goede biograaf moet hebben.

Onder Woorden
Annette den Heijer in gesprek met componiste Huba de Graaff over het werken aan de opera: 'De dood van Poppea'. Nu eens niet vlakvoor de première, als het in feite al af is, maar aan het begin, als het stuk nog helemaal vorm moet krijgen. Huba de Graaff is componiste van elektronische muziek, treedt op met live-elektronica, ontwerpt dynamische geluidssculpturen, zoals bewegende luidsspeakers, of bijvoorbeeld een klankjurk, die bij elke beweging een ander geluid maakt.


TWEEDE UUR

Wim Noordhoek belt met Arnon Grunberg. Waar zit hij deze week?

Wim Brands interviewt de dichter Martin Reints van wie een nieuwe dichtbundel verscheen: Ballade van de winstwaarschuwing. Uitgegeven door de Bezige Bij.

Podgids
Informatie over podcasting, voor de moderne luisteraar en ervaren internetter. Chris Bajema gaat op zoek gaat naar mooie, vreemde en interessante podcasts.
Suggesties kunnen gemaild worden naar podgids@vpro.nl


DERDE UUR

Gijs Groenteman praat met voetbalpedagoog Mickey Samardzic, een Amsterdams voetbalorakel. Hij trainde onder meer Blauw Wit en AFC en stond aan de basis van de successen van Turkyimspor. Hij zette twintig jaar geleden de eerste voetbalschool op, waar onder anderen Frank Rijkaard en Edgar Davids zijn pupillen waren. Verder is hij scout voor enkele internationale voetbalclubs en spelersmakelaars. Hij spreekt vandaag over de vraag wat een goede trainer is, en over het wonder dat zich op dit moment bij voetbalclub Chelsea voltrekt.

Muzikale Verhalen
De Ethiopische jazz van Mulatu Astatqé, die zo'n belangrijke rol speelt in 'Broken Flowers', de nieuwe film van Jim Jarmusch.

Waar is Wertheim
De dagsluiting door cabaretier Micha Wertheim

advertentie