De Avonden

De Avonden

EERSTE UUR

Gesproken Uitzicht van Maarten Jager, eigenaar van galerie Quintessens in Utrecht. De tentoonstelling van schilder Arie Schippers is daar nog tot en met 28 januari te zien.

Het Moment van Gijs Groenteman
Gewapend met een microfoon en een kookwekker spreekt Gijs exact 12 minuten met iemand over de belangrijke vragen van leven, kunst en sport.
Vandaag: wat is het geheim van een goede gitaar? Deze vraag wordt beantwoord door de vermaarde gitaarbouwer Otto Vowinkel.

Onder Woorden
Annette den Heijer praat met de componist Simon Burgers over muziek voor theater. Simon Burgers studeerde compositie bij Klaas de Vries, schreef liederen, kamermuziek, orkestwerken, filmmuziek, en muziek voor theater. Hij maakte o.a. 'Urashima', gebaseerd op een Japans sprookje, dat te zien is geweest op de televisie in Villa Achterwerk en 'De Wolkenberg'.


TWEEDE UUR

Wim Noordhoek belt met Arnon Grunberg. Waar zit hij deze week?

Wim Brands praat met Serge Onnen, een van de kunstenaars die een boek maakten voor de nieuwe Glubbdubdrib-reeks van uitgeverij Van Waveren - een reeks kinderboeken van kunstenaars. Verder maakten o.a. Marijke van Warmerdam en Merijn Bolink boeken voor de eerste zending van deze reeks. Het boek van Serge Onnen gaat over het geheime leven van buizen en leidingen.

Podgids
Informatie over podcasting, voor de moderne luisteraar en ervaren internetter. Chris Bajema gaat op zoek gaat naar mooie, vreemde en interessante podcasts.
Suggesties kunnen gemaild worden naar podgids@vpro.nl


DERDE UUR

Jeroen Wielaert spreekt met de Britse journalist en Midden-Oosten correspondent Robert Fisk over zijn nieuwste boek 'De grote beschavingsoorlog' met de subtitel 'De Verovering van het Midden-Oosten'. De samengebalde geschiedenis van een woelige regio aan de hand van Fisk's persoonlijke ervaringen.

Muzikale Verhalen
‘De b-kantjes blues van The Rolling Stones’

Waar was Wertheim vandaag?
De dagsluiting door cabaretier Micha Wertheim

advertentie