De Avonden

De Avonden

EERSTE UUR

Gesproken Uitzicht van Aaron Vasconcelos, scholier in Weert

Het Moment van Gijs Groenteman
Gewapend met een microfoon en een kookwekker spreekt Gijs exact 12 minuten met iemand over de belangrijke vragen van leven, kunst en sport. In deze speciale kerstaflevering beantwoordt psychoanalytica Iki Freud de belangrijke levensvraag: Wat is het nut van schuldgevoel?

Onder Woorden
'Horen met je huid'. Tweede deel van een gesprek van Annette den Heijer met regisseur Erik Vos over zijn boek 'De hele wereld is toneel', over het doel van improvisatie, over muziek en over Pinters aanklacht tegen Bush en Blair.


TWEEDE UUR

Anton de Goede belt met Arnon Grunberg. Waar zit hij deze week?

Wim Brands in gesprek met David Bezmozgis, de schrijver van 'Natasja'. Deze roman gaat over de lotgevallen van de joodse familie Berman die in de jaren tachtig van Letland naar Canada emigreerde. 'Natasja' wordt uitgegeven door de Bezige Bij.

Podgids
Informatie over podcasting, voor de moderne luisteraar en ervaren internetter. Chris Bajema gaat op zoek gaat naar mooie, vreemde en interessante podcasts.
Suggesties kunnen gemaild worden naar podgids@vpro.nl


DERDE UUR

Naast zijn werk als (beroemd en berucht) psychiater, ontwikkelt Bram Bakker zich tegenwoordig ook als interviewer. Met grote regelmaat voert hij openbare gesprekken met schrijvers. Gijs Groenteman ondervraagt hem over het wezen van het interview, het verschil tussen een vraaggesprek en een therapeutische sessie en, niet te vergeten, de overeenkomsten. Een interview, kortom, over interviewen.

Muzikale Verhalen door Roel Bentz van den Berg en Martijn Stoffer
Vanavond een kleine greep uit het late werk van de legendarische Britse producer Joe Meek.

Waar was Wertheim vandaag?
De dagsluiting door cabaretier Micha Wertheim

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De avonden (wo) 21 dec 2005 uur 3

vanaf 02:00:00

advertentie